Over de praktijk

Implantologie Groningen is gevestigd aan de Stationsstraat 11a.  Het pand is een Rijksmonument uit 1881. In 2020 is de praktijk volledig verbouwd, zodat we u kunnen ontvangen in een moderne praktijk waarbij voldaan is aan alle hygiëne- en kwaliteitseisen die vandaag de dag gelden.

Kernwaarden

Implantologie Groningen is een kleinschalige verwijspraktijk. We streven naar persoonlijke aandacht voor de patiënt en nemen ruim de tijd voor het consult en de behandeling. We vragen naar de wensen van de patiënt en maken een individueel en duidelijk behandelplan. Implantologie Groningen werkt volgens technieken die wetenschappelijk zijn onderbouwd en uitsluitend met ‘A-merk’ implantaten van de firma Straumann. We onderhouden korte lijnen met onze verwijzers, zodat de vervolgbehandeling goed verloopt.

Het team

Implantoloog Laurens den Hartog van Implantologie Groningen

Dr. Laurens den Hartog
Tandarts-implantoloog

Laurens den Hartog behaalde in 2004 zijn tandartsenbul aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij specialiseerde zich in de implantologie op de afdeling Mond- Kaak- en Aangezichtschirurgie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). In 2011 promoveerde hij op het gebied van implantologie en rondde een opleiding af tot tandarts-implantoloog. Tot 2017 was hij bij het UMCG werkzaam en hield zich bezig met patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen verwijspraktijk voor implantologie.

Laurens den Hartog was secretaris van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) van 2009-2015, is een door de NVOI erkend implantoloog sinds 2011 en ITI (International Team for Implantology) Fellow sinds 2015. Sinds 2020 is hij redacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde (NTVT). In 2023 heeft hij plaatsgenomen in het Leadership Team van de ITI.

Charlotte Jensen van Implantologie Groningen

Dr. Charlotte Jensen-Louwerse
Tandarts-implantoloog

Charlotte Jensen-Louwerse studeerde in 2001 af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna heeft zij zich bekwaamd in de dento- alveolaire chirurgie op de afdeling Mond- Kaak- en Aangezichtschirurgie in het UMCG. Tot 2007 werkte zij daar als gedifferentieerd ziekenhuis tandarts en als algemeen practicus. Sinds 2007 is ze verbonden aan de opleiding Tandheelkunde van de Rijksuniversiteit Groningen als tandarts-implantoloog, -docent en -onderzoeker. In 2017 resulteerde het onderzoek in een proefschrift met als onderwerp “Frames op implantaten”. Sinds 2011 is zij erkend als tandarts-implantoloog bij de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI).

Momenteel is Charlotte voorzitter van de expertisegroep Implantologie van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMCG, fellow van de wetenschappelijke vereniging International Team for Implantology en lid van het Consilium van de NVOI.

Femke Schrijvers van Implantologie Groningen


Femke Schrijvers

praktijkmanager

Lotte Bayens van Implantologie Groningen


Lotte Bayens

implantologie-assistente

Danique de Jonge van Imoplantologie GroningenDanique de Jonge
implantologie-assistente


Deborah Wieringa
implantologie-assistente

Nadine de Ridder
implantologie-assistente