Uitnodiging symposium Een thriller over aligners, implantaten en nabloedingen

Woensdag 13 maart organiseren Implantologie Groningen en Orthodontist Hereplein een mini-symposium voor tandartsen, mondhygiënisten en tandprothetici in Forum Images.

Die avond komen zullen Laurens den Hartog, Lukasz Burhardt en Baucke van Minnen hun collega’s bijpraten over de actuele ontwikkelingen binnen de tandheelkunde.

Laurens den Hartog, tandarts-implantoloog  – Implantologie Groningen

De implantologie is een dynamisch vakgebied. Laurens bespreekt in zijn lezing enkele trends in de implantologie en plaatst deze in wetenschappelijk en klinisch perspectief. Zo wordt het gebruik van cantilevers belicht en komt een casus van een keramisch implantaat aan bod.

Lukasz Burhardt, orthodontist – Orthodontist Hereplein

Aligners zijn in opkomst en al niet meer weg te denken uit de hedendaagse orthodontie. Ze hebben als groot voordeel dat ze minder zichtbaar zijn. Maar werken ze net zo goed als slotjes? Lukasz laat enkele resultaten zien van afbehandelde patiënten en bespreekt de voor- en nadelen van aligners.

Baucke van Minnen, kaakchirurg – UMCG

Als patiënten antistollingsmedicatie gebruiken, dienen rond chirurgische ingrepen in de mond soms maatregelen te worden getroffen. Wanneer en hoe moet de patiënt worden ingesteld om nabloedingen te voorkomen? En hoe is het beleid ten aanzien van nieuwe generatie antistollingsmedicamenten (‘DOAC’s’)? Baucke zal in zijn presentatie deze onderwerpen de revue laten passeren. Ook bespreekt hij hoe een nabloeding in de mondholte moet worden behandeld.